Sundom

Aktuellt

publicerad: 25.01.21
På fredagen offentliggjorde Stundars i Solf sitt val av Årets Gunnar, en utmärkelse som delades ut första gången 2012, när det hade gått 100 år sedan museigrundaren Gunnar Rosenholms födelse. 
Priset överräcktes av Stundars viceordförande Kenth Nedergård och verksamhetsledare Gunilla Sand vid en liten tillställning, som på grund av coronapandemin, hölls utomhus på museiområdet i Sundom.
Prisutdelning-Gunnar-2020.jpg
 
Bygdeföreningens övergripande målsättning är att skapa trivsel bland de 2500 invånarna i byn som också är en stadsdel i Vasa.  Motiveringen till att föreningen erhåller utmärkelsen är arbetet på museiområdet, som föreningen övertog från Vasa stad 2018, samt att föreningen bedriver en mångsidig, aktuell och betydelsefull verksamhet för både bybor och besökare, sa Kenth Nedergård när han överräckte diplomet till bygdeföreningens ordförande Kjell Nybacka. Speciell vikt har Stundars fäst vid den talkoanda som finns i föreningen.
 
 
—Det är lätt att jobba konstruktivt och framåt i Sundom, sa Kjell Nybacka, som var uppriktigt glad över den oväntade uppmärksamheten. 
I samband med överlämnandet diskuterades också framtida samarbetsprojekt mellan Stundars och bygdeföreningen och närmast handlar det konkret om byggande av nya vasstak som båda är i behov av. 
 
Diplom ÅRETS GUNNAR
 
Diplom-Gunnar.jpg
uppdaterad: 28.04.21 21:42

Kontakta oss

info@sundom.fi
- om du vill bli medlem i Sundom bygdeförening
- om du har frågor gällande föreningen